Miten ehdokkaasi pärjäsi? Kuka voitti alueellasi? Tästä voit hakea tuloksia ehdokkaan, vaalipiirin, kunnan, äänestysalueen tai puolueen nimellä.

Koko maan tulos

Tässä näet, kuinka monta paikkaa ja millaisen ääniosuuden kukin puolue on saanut. Sekä paikkamäärän että ääniosuuden yhteydessä oleva numero kertoo muutoksesta edellisiin eurovaaleihin 2019.

Tulospalvelu seuraa ääntenlaskentaa klo 20 alkaen.

Äänistä laskettu 0 %

Ehdokkaat

Äänistä laskettu 0 %

Ladataan…

Uudet ja putoajat

Äänistä laskettu 0 %

Ladataan…

Suosituimmat puolueet kunnittain

Vie hiiri kartan päälle tai kosketa niin näet, mitkä ovat suurimmat puolueet eri kunnissa. Jos haluat nähdä, missä puolue on vahvimmillaan, paina puolueen tunnusta kartan alta.

Ympyrät ovat sitä suurempia, mitä enemmän alueella on äänioikeutettuja.

Poimintoja valituista

Äänistä laskettu 0 %

Ladataan…

Puolueiden äänet laskennan aikana

Grafiikka näyttää ääniosuuden muutokset laskennan aikana. Siitä voi päätellä, ovatko puolueet lähestymässä toisiaan vai kasvavatko erot. Painamalla nimeä saat tiedot esiin tai piiloon.

Europarlamentin ryhmät

Euroedustajat kuuluvat puolueensa kautta johonkin parlamentin poliittisista ryhmistä. Ryhmät eivät perustu kansallisuuteen vaan edustavat eri poliittisia suuntia.

Puolue Kokoomus kuuluu europarlamentissa ryhmään Euroopan kansan­puolueen ryhmä
Keskustaoikeistolainen tai kristillisdemokraattinen EPP on Euroopan parlamentin suurin poliittinen ryhmittymä. Suurinta valtaa ryhmän sisällä käyttävät saksalaiset kristillisdemokraatit. Suomesta ryhmään kuuluvat kokoomus ja kristillisdemokraatit.
Puolue Sdp kuuluu europarlamentissa ryhmään Sosialistien ja demokraattien ryhmä
Sosialistiryhmäksi kutsuttu S&D on toinen Euroopan parlamentin perinteisistä valtaryhmittymistä. Se kokoaa yhteen eurooppalaisia keskustavasemmistolaisia puolueita. Suomesta mukana on Sdp. Päättyvällä vaalikaudella S&D oli parlamentin toiseksi suurin ryhmä.
Puolueet Keskusta ,ja Rkp kuuluvat europarlamentissa ryhmään Renew Europe
Liberaali Renew on kolmas Euroopan parlamentin keskustaryhmistä. Se mielletään yleisesti parlamentin integraatiomyönteisimmäksi ryhmäksi. Ryhmää johtaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin Renessanssi-puolue.
Puolue Vihreät kuuluu europarlamentissa ryhmään Vihreät / Euroopan vapaa allianssi
Yleisesti vihreinä tunnettu ryhmä on löyhä yhteenliittymä vihreitä liikkeitä, piraattipuolueita ja riippumattomia edustajia eri puolilta Eurooppaa. Ryhmään kuuluu myös erilaisia alueellisia liikkeitä ja vähemmistöjä edustava Euroopan vapaa allianssi (EFA). Suomesta ryhmässä istuvat vihreät. Ryhmää johtavat Saksan vihreät.
Puolue Perus­suomalaiset kuuluu europarlamentissa ryhmään Euroopan konservatiivit ja reformistit
Konservatiivinen ja kansallismielinen ECR kuuluu Euroopan parlamentin oikeistoryhmiin. Ryhmä suhtautuu kriittisesti EU:n integraation syventämiseen. Sitä johtavat Puolan Laki ja oikeus ja Italian veljet. Perussuomalaisten mepit istuvat ECR:n riveissä.
Europarlamentin Identiteetti ja demokratia -ryhmä -ryhmä
Laitaoikeiston ID-ryhmä on löyhä yhteenliittymä puolueita, joita yhdistää maahanmuutto- ja EU-vastaisuus sekä kansallismielisyys. Joukossa on myös äärioikeistolaisia voimia. Suurinta valtaa ryhmässä käyttää Ranskan Kansallinen liittouma. Ryhmä on parlamentissa suljettu poliittisen yhteistyön ulkopuolelle.
Puolue Vasemmisto­liitto kuuluu europarlamentissa ryhmään Euroopan parlamentin vasemmisto­ryhmä
Vasemmistoryhmä The Left on löyhä yhteenliittymä erilaisia vasemman laidan puolueita kommunisteista ja antikapitalisteista Suomen vasemmistoliiton kaltaisiin puolueisiin. Ryhmä koostuu kahdesta osasta: Saksan, Ranskan ja Espanjan vasemmistopuolueiden johtamasta Euroopan yhtyneestä vasemmistosta (GUE) ja Pohjoismaiden vihreästä vasemmistosta (NGL).

Vaalien yhteydessä puolueet voivat vaihtaa ryhmää. Lisäksi parlamentissa on ryhmiin kuulumattomia, sitoutumattomia edustajia. Toisin kuin eduskunnassa, europarlamentin ryhmillä ei juuri ole ryhmäkuria, eli edustajan ei ole pakko äänestää ryhmän kannan mukaisesti.

Äänestystilanne

Äänistä laskettu: 0 %Viimeisin päivitysaika ei tiedossa.
Äänestysaktiivisuus julkaistaan myöhemmin.